Sa Camina

Za Vas koji tražite Camino novosti/promjene vezane za Camino vodič pogledajte one koje počinju sa @@@

2021 / 2022

@@@  Ova prenočišća / alergue su bile privremeno zatvorene 2000/2021. Nadamo se da će opet biti otvorene 2022.

2017

 • @@@  BERCIANOS – Za Vas koji idete uskoro na Camino i namjeravali ste proći kroz Bercianos (prije Leona) i posjetiti kafić našeg hodočasnika iz Istre – on više nije tamo. 
  Nakon nekoliko godina rada i života na Caminu, preselio se s obitelji.
  Franko je na svojem prvom Caminu upoznao svoju buduću suprugu, te se vratio živjeti na Camino nakon hodočašća. Osim što su mnogi hodočasnici posjetili njegov kafić, posebno je razveseljavao nas iz Hrvatske. Želimo mu puno uspjeha u budućoj karijeri, i svako dobro!
 • @@@  MUXIA – naš drugi hodočasnika iz Istre, koji je ostao na Caminu, ove godine nije tamo prisutan, ali se planira vratiti. Nadamo se da će se uskoro vratiti i ukrasiti Camino putovnice svojim umjetničkim Camino žigom! Sve najbolje želimo i brz povratak na Camino!

2016

 • Ovo ljeto (do 11 rujna) crkve i crkvice u regiji Kastilla i Leon (provincija Burgos, Palencia i Leon – sva mjesta / sela od Redecilla del Camino do La Faba) koje su inače zaključane, će biti otvorene za posjet hodočasnicima, od utorka do nedjelje između 11 i 13 (neke od 9 do 11), i od 17 do 20 (neke od 16 do 18). Iznimka je ponedjeljak 15. kolovoz kad će biti otvorene, a zatvorene će biti u utorak.
  To je prvi put da se organizira takav program, a nadamo se ne i zadnji.
  Na Internet stranici možete preuzeti popis svih crkvi i vrijeme otvaranja, ili ga naći u nekim hostelima.

Ovdje je tekst preveden na hrvatski:
Kastilja i Leon ima važnu povijesnu i umjetničku baštinu, te je regija s najvećim brojem izvještaja o svjetskoj baštini. Međutim, mjesta i gradovi u ovoj regiji imaju i skrivenu baštinu, manje poznatu i promoviranu, koja sada dolazi na vidjelo zahvaljujući programu “Otvoreni spomenici”.

Općina Kastilja i León, u suradnji sa biskupima regije i provincijskih turističkih zajednica, predstavljaju Vam ovo ljeto 2016. novi program, s ciljem upoznavanja nasljeđa Castilla i Leon.
Castilla y Leon otvara vrata svoje baštine kako bi se posjetila, proputovala, upoznala i prikazala u punom sjaju.
“Castilla y Leon je baština, Castilla y Leon je život.”
Zahvaljujemo svim volonterima koji će omogućiti otvaranje crkvica-spomenika uključenih u program, kao i mještanima Kastilje i Leona koji brinu o baštini i omogućuju nam da možemo uživati u njoj.