VODIČI

Dobar Camino vodič će vam omogućiti lakše planiranje dnevnog hodanja i dati sve potrebne informacije što se nalazi na ruti.
Najnoviji Camino vodič – na hrvatskom jeziku “Putem svetog Jakova” (izdanje ožujak 2017) je tanak i praktičan vodič gdje možete naći sva postojeća hodočasnička prenoćišta (albergues) te sadržaje (sa iskustvima hodočasnika), restorane, dućane i ostale usluge na Putu.
Osim toga sadrži udaljenosti i potrebno vrijeme izmedu mjesta na Caminu (radi lakšeg planiranja), te 50 karata svih većih mjesta i ruta.
Ova knjiga je takoder lijepa uspomena na sva mjesta na Caminu, sa pregledom njihovih legendi, povijesti, lokalnih običaja, lokalnih specijaliteta, povijesti i arhitekure.
Jeste li znali da su dva hodočasnika iz Hrvatske, nakon završenog hodočašća do Santiaga, ostali na Caminu, gdje sada žive i rade? Nađite ih i popričajte na hrvatskom.
Vodič se nadopunjava najnovijim podacima svake godine (jedan je od najtočnijih u prodaji), zahvaljujući čitateljima i autoru koji hoda Camino svake godine.

Što je novo u Camino vodiču izdanje 2017?
Dodane su detaljne karte sa nadmorskim visinama. Informacije o hostelima su nadopunjene pa su sada detaljnije. Nekoliko hostela se zatvorilo, a puno više novih hostela je otvoreno na različitim mjestima na Caminu.

Ukoliko ga želite kupiti, odmah se predbilježite na camino.hrvatska@gmail.com i dobit ćete sve informacije. Vodič se šalje između 20-tog i 25-tog u mjesecu, a cijena je 85 kuna + 4 kune za poštarinu unutar Hrvatske.

Također možete naručiti na Amazonu:     https://www.amazon.co.uk/Putem-Svetog-Jakova-Camino-Santiago/dp/1533603359