Obroci na Caminu

》ovisno koliko možete potrošiti, obroci mogu biti jeftiniji ili skuplji… Najjeftinija opcija je kupiti namirnice i pripremiti svoje obroke.

Samostalna priprema obroka

》 Neki hosteli imaju kuhinju sa štednjakom koja se može koristiti (kao i lonce, tavice, tanjure, pribor za jelo, frižidere) a neki imaju samo mikrovalnu. Ukoliko planirate kuhati u hostelima, u hrvatskom Camino vodiču za svaki hostel je navedeno da li ima kuhinju, samo mikrovalnu ili se ne može do kuhinje (a imaju u ponudi doručak i večeru,a cijene su slične kao i u restoranima). http://www.caminohrvatska.info/vodic-camino-frances/

》 NAPOMENA! Svi dućani u malim mjestima su zatvoreni od 14 do 17 (siesta) pa treba planirati nabavu namirnica. Također cijene namirnica u malim dućanima po selima, bi mogle biti više od uobičajenih. U gradovima, supermarketi su otvoreni cijeli dan (Gdje su i kako do njih je opisano u vodiču)

Obroci u restoranima

DORUČAK – u kafićima i pekarama, koji se u nekim mjestima otvaraju u 6 ujutro. Cijena se kreće od 2 do 4 eura. Isprobajte cafe con leche (kava s mlijekom) i napolitana (lisnato pecivo sa čokoladom).

RUČAK – u kafićima možete naručiti različite male zalogaje. Isprobajte tortillu (obrok napravljen od krumpira i jaja), dosta je zasitna i vraća energiju. Cijena oko 3 eura.

VEČERA – je glavni obrok hodočasnika. U većini mjesta je u ponudi – Peregrino Menu – obično se sastoji od predjela (juha ili salata), glavnog jela (npr. meso, krumpir, kruh), deserta (jogurt), te pića (vino ili voda). Najčešće Vam restorani daju da izaberete između 4 do 6 opcija za svaki dio obroka. Cijena je od 10 do 12 eura. Večera je odlična prilika da upoznate ostale hodočasnike, jer svi sjede zajedno za stolom.